ProTV: A inceput sterilizarea cainilor din capitala...

Аватара пользователя
Olga S
Заслуженный активист
Сообщения: 1238
Зарегистрирован: 21 июн 2011, 22:18

ProTV: A inceput sterilizarea cainilor din capitala...

Сообщение Olga S » 14 сен 2014, 11:27

http://protv.md/stiri/social/a-inceput- ... 97041.html (VIDEO)
A inceput sterilizarea cainilor din capitala: "Le punem cercei, apoi ii returnam in strada"

Daca intalniti in curtea blocului caini vagabonzi care au clipsuri, sa stiti ca aceste animale sunt sterilizate. Un grup de voluntari, organizati de o asociatie de protectie a animalelor, a inceput sa sterilizeze si sa vaccineze cainii. Apoi ei intorc animalele in zonele de unde au fost luate.

Ana PLOSCARU, VOLUNTAR: “Toţi sunt consulaţi de un veterinar, sunt vaccinaţi contra rabiei si imediat le dăm medicamente împotriva paraziţilor. După aceasta sunt sterilizaţi. ”


Activistii sterilizeaza si vaccineaza cainii intr-un loc special amenajat, in apropierea satului Bacioi. Pana acum prin aceste proceduri au trecut aproape 150 de caini.

Valentina DUDNIC: “Am comandat astfel de cercei. Cainii marcati cu astfel de cercei ii punem la urechiusa si ii returnam in strada. Astfel vrem sa rezolvam problema cainilor vagabonzi. Vrem sa trecem la o metoda mai umana.”

In majoritatea cazurilor, cainii sunt luati de la necropola, iar astfel sunt salvati de la moarte. Cei care desfasoara actiunea spun ca se intampla sa ajunga la adapostul din Bacioi si caini care si-au pierdut stapanul.

Ana PLOSCARU, VOLUNTARA: “Câinii sunt minunaţi. Avem doi câini-lupi de rasă pură, un căţeluş roşcat şi doi mici, de companie.”

Desi sunt sterilizati si vaccinati, oamenii se impotrivesc ca vacabonzii sa ajunga din nou in curtile blocurilor.

“Sunt periculosi si pentru copii, deranjeaza.”“Mie mi-e frica.”
“Noi trebuie să avem grijă de animale. Oamenii care omoară câinii nu sunt oameni.”

Actiunea va continua atat timp cat se vor gasi bani pentru sterilizare. Iubitorii de animale spera sa convinga si municipalitatea sa procedeze la fel cu toti cainii vagabonzi.

Вернуться в «Новости, СМИ о проблеме бездомных животных / Stiri, Mass-Media despre problema animalelor fara stapan»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 2 гостя