Publika.md -"Riscă să moară de foame"

admin
Администратор
Сообщения: 83
Зарегистрирован: 05 май 2011, 12:17

Publika.md -"Riscă să moară de foame"

Сообщение admin » 13 янв 2015, 15:48

http://www.publika.md/risca-sa-moara-de ... 06301.html
Изображение Câinii de la un adăpost pentru animale fără stâpân din capitală riscă să moară de foame. Timp de un an, numărul patrupezilor de aici s-a dublat şi a ajuns la aproape 200. Iar stăpâna azilului nu mai are posibilitate să asigure cu hrană toate animalele pe care le adăposteşte.
Galina Cighir a deschis azilul în urmă cu aproximativ zece ani. De atunci, numărul câinilor a crescut considerabil, iar mijloacele de care dispune nu mai sunt suficiente pentru procurarea produselor necesare întreţinerii animalelor.
"Uneori suntem nevoiţi să adăpostim animale aflate într-o stare gravă. Înşişi stăpânii se dezic de ele. Ne roagă să-i luăm pentru a fi eutanasiaţi", a explicat femeia.
Proprietara azilului spune că singura soluţie pentru salvarea animalelor ar fi găsirea unor donatori.
"Nu avem un sponsor permanent, care ne-ar acorda ajutor. Dacă săptămâna următoare nu vom obţine fondurile necesare, toate animalele adăpostite la azil vor suferi de foame. Sunt fiinţe vii. Nu pot aştepta. Au nevoie de hrană în fiecare zi", a adăugat ea.
Responsabilii de la Primăria capitalei dau asigurări că vor soluţiona problema maidanezilor.
"La următorea şedinţă a consiliului municipal vom încerca să prezentăm un proiect care prevede construcţia unui astfel de azil. Deocamdată nu avem resurse financiare pentru a fi alocate", a declarat viceprimarul de Chişinău, Vlad Coteţ.
Primăria capitalei a rezervat un teren pentru construirea unui adăpost pentru animale pe strada Petricani.

Вернуться в «Новости, СМИ о проблеме бездомных животных / Stiri, Mass-Media despre problema animalelor fara stapan»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость