СМИ о протесте от 23 марта 2015

Аватара пользователя
Olga S
Заслуженный активист
Сообщения: 1238
Зарегистрирован: 21 июн 2011, 22:18

СМИ о протесте от 23 марта 2015

Сообщение Olga S » 04 апр 2015, 14:04

http://protv.md/stiri/social/protest-cu ... 09991.html
Protest cu toba si pastile, la primaria capitalei. Aparatorii patrupezilor au scandat in fata cladirii acuzand autoritatile ca otravesc animalele. De ceealalta parte, viceprimarul de ramura, Vlad Cotet, a cerut dovezi.

“Se comporta inuman, nu se mai poate asa...”

Desi au dorit sa discute cu Dorin Chirtoaca, totusi in fata protestarilor a iesit viceprimarul, Vlad Cotet. Ceea ce i-a nemultumit pe protestatari.

"De dovezi aveţi nevoie? Iată câini spânzuraţi."

Ca sa fie auziti, aparatorii patrupezilor au adus si o toba, iar in fata primariei au aruncat mai multe pastile.

“Am vazut ca se practica pe la, dar pastile nu de tusa, asta e asa simbolic.”

Si Ambasadorul Marii Britanii la Chisinau a venit la protest.

Phil BATSON, AMBASADORUL UK IN RM: "Mesajul meu este că omorârea câinilor în Chişinău este o metodă inumană."

Dupa mai multe ore, in fata protestarilor a iesit si primarul care le-a recomandat protestarilor sa discute cu viceprimarul, Vlad Cotet. Aparatorii maidanezilor spun ca nu vor renunta si vor organiza noi proteste pana cand nu se va renunta la uciderea acestora. Potrivit statisticilor in fiecare an zeci de copii ajung la spital, fiind atacati de haitele de caini de pe strazi.

Acum cativa ani un angajat de la Spatii Verzi a murit dupa ce a fost muscat de un maidanez. Inca in 2010 primaria a alocat un teren pentru constructia unui azil, dar nu s-a gasit un investitor care sa inceapa constructia. Proiectul costa peste 30 de milioane de lei. Ultimele date arata ca in Chisinau ar exista oficial pana la 5 mii de caini fara adapost.


http://www.tv7.md/ro/social/alga-acuza- ... -capitala/
Alga acuză autorităţile că ucid câinii din capitală
Protest în holul Primăriei. Membrii Asociaţiei Alga acuză municipalitatea de faptul că ar fi complice la otrăvirea maidanezilor din Chişinău. Autorităţile capitalei resping însă acuzaţiile.
Protestatarii susţin că patrupezii sunt ucişi de către autorităţi. Potrivit lor, în fiecare dimineaţă, sunt anunţaţi de către oameni că câinii sunt otrăviţi.

În Chişinău, sunt peste 30 de mii de câni vagabonzi. Temporar, o parte din ei sunt adăpostiţi la Regia Autosalubritate şi într-un azil neautorizat la Băcioi.http://www.jurnaltv.md/ro/news/2015/3/2 ... -10108010/
Apărătorii maidanezilor, la protest
Apărătorii maidanezilor au ieşit din nou la protest, în faţa Primăriei. De această dată, protestatarilor li s-a alăturat şi ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Phil Batson. Manifestanții le-au reproșat autorităţilor municipale faptul că patrupezii fără adăpost ar fi ucişi într-un mod barbar de către cei de la Salubritate, în loc să fie adopostiţi într-un azil. Pe de altă parte, viceprimarul Vlad Coteţ neagă acuzaţiile şi spune că Primăria nu are deocamdată bani ca să construiască o asemenea clădire pentru câini.

După aproximativ o jumătate de oră de protest, manifestanţii au încercat să intre la edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, însă au fost opriţi de către poliţişti în holul Primăriei.

Aici, protestatrilor li s-a alăturat ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Phil Batson.

La scurt timp după ce au intrat în sediul Primăriei, în faţa manifestanților a ieşit viceprimarul municipiului, Vlad Coteţ. Funcţionarul le-a arătat un proiect de regulament în care s-ar fi regăsit toate solicitările făcute de ei şi care ar urma să fie propus Consiliului Municipal spre aprobare.

Cu trei ani în urmă Primăria a repartizat un teren destinat construcției unui azil pentru maidanezi. Bani pentru lucrăr, însă, nu are. Estimările preliminare arată că ar fi nevoie de aproximativ 32 de milioane de lei. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor "Alga", pe străzile din municipiu sunt peste 2.000 de câini fără stăpân. Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei susţin că numărul maidanezilor este cu mult mai mare, cifra ridicându-se la aproximativ 10.000.


http://www.publika.md/protest-galagios- ... 63491.html
PROTEST gălăgios în faţa Primăriei: Sunt învinuiţi angajaţii Regiei Autosalubritate (VIDEO)
Zeci de activişti ai organizaţiilor pentru protecţia animelelor au protestat, în această dimineaţă, în faţa Primăriei Capitalei. Manifestanţii i-au învinuit pe angajaţii Regiei Autosalubritate că otrăvesc maidanezii din oraş. Autorităţile resping însă acuzaţiile.

Înarmaţi cu tobe, pancarte şi cu patrupezi în braţe, protestatarii au cerut municipalităţii să oprească masacrul împotriva animalelor fără stăpân:

"Opt ani problema nu se rezolvă, numai bani pentru otravă se cheltuie".

"Noi protestăm împotriva otrăvirii care s-a început acum primăvara, fiindcă mai mulţi otrăvesc animalele domestice şi nu este normal când un copil se duce la şcoală şi vede un câine în chinuri, sau o pisică în chinuri".

"Dorim ca să fie oprită cruzimea faţă de animale, adică modul în care sunt omorâţi cu bestialitate şi deja de opt ani de zile se numeşte eutanasiere, ceea ce nu este, primarul ar trebuie să deschidă dex-ul din când în când şi să mai citească ce înseamnă eutanasiere".

Organizatorii acţiunii au ameninţat cu noi proteste, dacă autorităţile nu le vor îndeplini revendicările.

"Dacă nu va ieşi domnul primar, vă spun, vom aduce ţânci, câini şi vom ocupa Primăria. Vom sta ore non-stop până nu va fi hotărâtă întrebarea", a spus preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor "Alga", Valentina Dudnic.

"Nu stiu cine otrăveşte câinii. Avem de gând să construim un azil performant. Decizia consiliului municipal a alocat un teren pentru construcţie, avem deja coordonat un proiect şi avem şi nişte costuri prealabile de circa 30 de milioane de lei", a declarat viceprimarul Vlad Coteţ.

Primăria a anunţat, în repetate rânduri, că va construi un azil pentru animalele fără stăpân. Au fost chiar elaborate mai multe studii de fezabilitate, însă, din lipsă de bani, proiectul aşa şi nu a fost implementat.

Вернуться в «Новости, СМИ о проблеме бездомных животных / Stiri, Mass-Media despre problema animalelor fara stapan»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость