Scrisoare catre OIPA

В СМИ, Парламент, примэрию, полицию, международные организации и пр.
In mass-media, parlament, primarie, politie, organizatii mondiale etc.
Аватара пользователя
Olga S
Заслуженный активист
Сообщения: 1238
Зарегистрирован: 21 июн 2011, 22:18

Scrisoare catre OIPA

Сообщение Olga S » 05 апр 2013, 16:02

Constanta I. a scris o scrisoare organizaciei OIPA, speram sa primim un raspuns de sustinere !!!

"…Dreptul la Viață – un Mit pentru Realitatea Noastră!

Tablou de groază în Capitală. Maidanezii fără stăpân și adăpost sunt otrăviţi şi lăsaţi să moară în chinuri groaznice și inumane sub privirile trecătorilor – o măsură inacceptabilă pentru o țară civilizată! Oamenii sunt îngroziți de cruzimea și primitivismul acestor acțiuni.
Se mai practică și o altă metodă, așa zisul “Sarcofag pe patru roți” ascunsă de ochii lumii și foarte bine camuflată. Aceste mașini aparțin serviciului de Autosolubritate, responsabilitatea cărora este menținerea “curățeniei” în capitală. Respectiv, animalele fără adăpost sunt percepute ca fiind niște gunoaie, tratîndu-se corespunzător. Cele mai deseori pentru capturarea animalului se folosesc angrenaje care provoacă mutilarea și rănirea acestuia ce culminează fie cu decesul chiar la fața locului, or în mașină. Ca urmare, animalele sunt transportate în condiții absolut mizerabile la destinație – Zavodskaia 207.
Zavodskaia 207 - aici se află intreprinderea “Necropol de stat”, concepută pentru eliminarea deșeurilor animale de la abatoare și uzinele de procesare a cărnii. Pe teritoriu sunt amplasate niște carcase unde bietele animale sunt ținute fără hrană și apă, într-un final masacrate.
Această faradelege continuă de ani de zile, anual fiind nimiciți mii și mii de cîini și pisici fără adăpost. Timpul trece…însă situația rămîne acceași…una jalnică și extreme de dureroasă.
Din păcate animalele la noi în țară sunt cele mai neprotejate, pentru că nu există nici o lege care să le apere sau să-i tragă la răspundere pe cei care le maltratează. Faptul că numărul animalelor fără stăpîn crește necontenit, e numai vina autorităților noastre, care nu vor și la o adică nu dispun de mijloace financiare pentru rezolvarea CIVILIZATĂ a acestei probleme. Desigur…e cea mai simpla și odioasă soluție…cel mai important să nu bată prea mult la buzunar nu? Cit privește oamenii…ei și așa sunt copleșiți de rezolvarea zilnică a propriilor probleme de ordin existențial…se vor revolta nițel și apoi va trece (cred ei). De aici și ignoranța totală a guvernului, parlamentului…nemaivorbind de primăria municipală.
De cîtiva ani, Asociația pentru Protecția Animalelor fără Adăpost “Alga” luptă în vederea încetării maltratării maidanezilor. Din spusele doamnei președinte Valentina Dudnic, a fost propus un plan de sterlizare a maidanezilor și examinarea celor bolnavi. Au fost găsiți chiar și veterinari voluntari din străinătate care au acceptat să ne ajute. A fost nevoie doar de o confirmare din partea Primăriei Municipale că nu ar avea nimic împotrivă ca voluntarii străini să vină aici pe loc și să ajute la sterlizare. Din păcate iarași ignoranță din partea autorităților. Deasemenea, mai bine de 4 ani, aceeași Asociație a solicitat repartizarea unui lot de pămînt întru crearea unui azil pentru animalele fără stăpîn. Dar și această solicitarea a rămas la nivel de hîrtie.
Consider că situația nu va putea fi schimbată radical, atît timp cît nu avem un cadru legal care să apere drepturile maidanezilor (Legea privind Protecția Animalelor fără Stăpîn).
Noi, organizațiile de protecție a animalelor și pur și simplu cei care NU sunt indiferenți făță de aceste suflete vii (ca noi cu toții) și absolut neajutorate, lansăm o acțiune de alertă solicitînd sprijinul opiniei publice de pretutindeni pentru a opri masacrul animalelor fără stăpîn din Republica Moldova."

Вернуться в «Письма и обращения / Scrisori si petitii»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость