Catre D-ul Prim-ministru al Republicii Moldova

В СМИ, Парламент, примэрию, полицию, международные организации и пр.
In mass-media, parlament, primarie, politie, organizatii mondiale etc.
admin
Администратор
Сообщения: 83
Зарегистрирован: 05 май 2011, 12:17

Catre D-ul Prim-ministru al Republicii Moldova

Сообщение admin » 07 июн 2014, 11:00

https://www.facebook.com/groups/pa.mir.md/?fref=ts
https://www.facebook.com/AlgaMoldova/ph ... 85/?type=1
Catre D-ul Prim-ministru al Republicii Moldova,
Domnului Iurie Leancă
Apel public
STOP FOLOSIRII ANIMALELOR ÎN CIRC
Organizațiile de protecție a animalelor din Chișinău se opun folosirii animalelor în circ și condamnă faptul că la redeschiderea mult-așteptată, circul orașului a ales această cale greșită de a atrage vizitatorii. Calea care pe bune poate fi considerată drept o “relicva a trecutului”.
Multe țări inclusiv europene precum Grecia, Olanda, Cipru, Slovenia ș.a. au interzis folosirea animalelor sălbatice in circuri, demonstrînd astfel nivelul înalt de dezvoltare a societății la care au ajuns.
Animalele sălbatice nu sunt concepute să lucreze în circuri, ele suferă mult atunci când trăiesc în cuști, izolate de familiile și mediul lor natural.
Sintagma – “animale –artiști ", de obicei, crează emoții pozitive. Meseria de artist este întotdeauna asociată cu ceva romantic. Totuși, spre deosebire de oameni, animalele nu devin artiști din propria sa dorință . Pentru zambetele vesele ale spectatorilor, animalele suferă și se chinuie fiecare clipă din viețele lor.
Pentru aceste animale sălbatice, prețul aflării în circ este pierderea libertății, 95% din timp ei aflîndu-se în singurătate închiși în cuști în condiții nenaturale fără a se putea macar deplasa suficient. Aceste condiții duc la apariția unor tulburări severe în comportamentul lor, apatie sau/și agresiune - animalul se mușcă pe sine, se lovește de cușcă etc. Prin urmare, unele circuri utilizează medicamente psihotrope interzise pentru a “trata” animalelor.
Organizațiile de protecție a animalelor semnatare, reprezentînd opinia unei părți a societății, prin prezentul apel Vă cerem respectuos, stimate Prim-ministru Iurie Leancă, să interprindeți măsurile necesare pentru interzicerea folosirea animalelor sălbatice in circurile din Moldova, astfel să demonstrăm împreună că suntem o țară cu valori umane în care este loc pentru compasiune și respect față de viața tuturor vietăților.
Pînă la adoptarea legii pentru protecția animalelor Vă rugăm să îndemnați toți cetățenii noștri să nu susțină cruzimea față de animale - să nu meargă la circ.
Grupul de Inițiativă “Protecția Animalelor în Moldova”
Grupul de Inițiativă “Societate umană”
Asociația de ocrotire a animalelor fără adăpost „ALGA”
Asociația pentru protecția animalelor „AOVA”
Mișcarea civică “Adoptă.Md”
Programul de sterilizare la preț redus “Doctor Dog”

Изображение

Вернуться в «Письма и обращения / Scrisori si petitii»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость