Caii de la Scoala de Hipism / Лошади конно-спортивных школ

Аватара пользователя
Olga S
Заслуженный активист
Сообщения: 1238
Зарегистрирован: 21 июн 2011, 22:18

Caii de la Scoala de Hipism / Лошади конно-спортивных школ

Сообщение Olga S » 02 окт 2013, 12:18

Информация в этой теме с апреля этого года, но так как встал снова вопрос о выживании лошадей в одной из этих школ, мы решили опубликовать данную информацию, чтоб у наших читателей было более менее сложено мнение об этой школе.

11.04. 2013
Caii de la Scoala de Hipism MOR DE FOAME! Doar oamenii simpli le aduc mancare! Cum s-a ajuns aici (VIDEO)

Caii de la scoala de hipism, infometati de administratie, sunt salvati de oamenii simpli, care le aduc de mancare. Zeci de persoane, impresionate de faptul ca animalele sunt lasate sa moara de foame, le-au adus hrana. Pentru situatia ingrozitoare in care au ajuns caii, angajatii scolii dau vina pe director, care nu ar vrea sa semneze contractele pentru livrarea hranei. Directorul, la randul sau, spune ca nu poate face asta pentru ca Ministerul Agriculturii, caruia i se supune scoala, l-a lipsit, pana acum doua zile, de dreptul de semnatura.

Scoala de hipism din capitala are 43 de cai, iar de patru luni acestia sunt infometati. Au primit doar un sfert din ratia de hrana, iar in ultimele zile nu au mai mancat nimic.
Animalele au ajuns piele si os din cauza administratiei scolii si a Ministerului Agriculturii, caruia institutia i se subordoneaza. Situatia s-a imbunatit gratie oamenilor simpli, care au fost impresionati de conditia animalelor care sunt inchise si nu au hrana.
Cum s-a ajuns in aceasta situatie? Directorul scolii a fost demis in 2010, insa anul trecut, in decembrie, a fost restabilit in functie prin decizia instantei de judecata. De atunci au inceput problemele.
Directorul spune ca Ministerul Agriculturii nu i-a mai dat drept de semnatura, de aceea nu a mai putut incheia contracte pentru ca animalele sa fie aprovizionate cu hrana.
Si angajatii scolii il acuza pe director ca nu administreaza institutia. Pe langa faptul ca animalele nu au mancare, in scoala nu exista curent electric, iar angajatii nu primesc salarii de patru luni.
De celalalta parte, directorul afirma ca atunci cand a fost restabilit, i s-a luat dreptul de a administra bunurile scolii.
Ba mai mult, directorul da vina pe contabila, pe care o face responsabila de situatia in care a ajuns scoala.
Ministerul Agriculturii, la randul sau, declara ca nu a stiut care este situatia din scoala pana cand problema nu a ajuns in atentia presei.
Solutia pe care o vede ministerul este demiterea directorului scolii, insa nu a precizat cum are de gand sa rezolve problema legata de hrana cailor.
In aceeasi situatie extrem de grava se afla alti 60 de cai de la filiala din Ungheni a scolii de hipism.

http://protv.md/stiri/social/infometati ... oala.html#

***

15.04.2013
Caii de la scolile de hipism din capitala si orasul Ungheni au primit o noua sansa la viata. Dupa mediatizarea cazurilor, oamenii simpli, timp de aproape o saptamina nu au contenit sa aduca hrana. Ministerul Agriculturii a luat o prima decizie in acest sens si l-a demis din functie pe directorul scolii.http://www.youtube.com/watch?v=Ul2cbXPK7cg

***

16.04.2013

В гостях очередного выпуска передачи "Мнение" на нашем информационном портале побывали Инна Маковенко и Виктория Петраки - девушки, которые первыми рассказали общественности о том, в каком состоянии содержатся лошади в Унгенах и, благодаря призыву которых, животные выжили. О том, кто морил голодом несчастных лошадей, и как теперь чувствуют себя питомцы девушки рассказали в нашей студии.http://youtu.be/_DlMGL1WP1U

***
22.04.2013
Caii de la şcoala de hipism din Chişinău mor de foamehttp://www.youtube.com/watch?v=6uttCYhNZ6Y

Вернуться в «Другие животные / Alte animale»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость